Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

EZT tedd a kirakatba.

EZT tedd a kirakatba.

"Magyar! NE lopj"

2018. március 24. - Egyedül ébredő

Pillanatkép a betegellátó rendszerről

Tegnap kísérőként betekinthettem egy háziorvosi rendelőbe.
Ráadásul, azt hittem álmodom, ugyanis  az épület nem tartozott a háborúban elhunyt, lebombázott társai közé… Ezen nem voltak golyónyomok, a belteret nem díszítették halott orosz katonák(-nak kinéző zombik), elsárgult komcsi eü-plakátok… Mondhatnám azt, hogy scifi-be illő módon volt modern a csomagolás. De csak a csomagolás…
Ami horda bent a váróban fogadott bennünket, az minden matyóhímzésnek megfelelt; az volt a várókban megtestesült hungárikum!
A felkeresett házidoki rendelési ideje du. 4 kor kezdődött, éppen ezért mi már oda toltuk az arcunkat háromnegyed 4-re, hogy ne kelljen sokat várnunk.
Mi naivak.
Nem vettük bele a számításunkba azt, hogy létezik nyugdíjszelvényért kiváltható dokiturizmus… ami azt jelenti, hogy voltak a váróban már vagy huszonöten, kiknek átlagéletkoruk karcolta a 90-et, az öregszagból pedig, ami koncentráltan tobzódott a légtérben, simán ki lehetet ’winettúzni’, hogy órák óta csoportosultak a dokira várva, hogy elsők lehessenek az elsők között.
Hogy miféle szánalmas műsort adtak le a nagyik-papik, arról csak röviden karcolok ide valamit.
Majdnem beszóltam nekik… annyira szánalmasan viselkedtek. Konkrétan harcoltak a bejutásért, leszarva az érkezési sorrendet (ami nekem ismeretlen volt, lévén, hogy már régen ott eregették a testszagot, mikor mi befutottunk). Pl. 80 éves vén hülye faszi tolakodva, vén nőt félretolva, tuszkolta be magát a dokihoz! Majd utána azt kellett mozizni, ahogy a nyudíjszelvényekkel rendelkező lincselő tömeg hogyan szapulja a bejutott tettestársukat…! Álvigyorral, álhumorral, fullos undorral az arcukon. Mint a retardált, bosszúálló gyerekek a homokozó-kellékekért folytatott harcukban…

Mi csak egy beutalóra vártunk, de meg sem kíséreltük beelőzni az überfontoskodó, rettenet elfoglalt, egymásra acsarkodó öregjeinket, melyek közül páran a házirend létéről ugatott (ekkor félhangosan elszóltam magam, hogy létezik alkotmányos rend is, amire ti szartok – de ez kit is érdekelt volna abban a váróban leledző jogfosztott helyzetben) a…természetesen nem az elkövetőnek, hanem csak a becsukott rendelői ajtónak, mely mögött eltűnt a lopakodó/lökdösődő ’győztes’.
Befordult az agyamba az, hogy ezek volnának a nagyszüleink. Ezek lennének azok, kiktől átvettük a tróger stílust; ezek azok, akik tettek azért, hogy ekkora szarba került morálisan, anyagilag, jogilag az ország… Bocsánat. Ezek IS! Hiszen nem kőbe vésett 5 éves terv az, hogy nemzetellenes, alkotmányellenes mintát kövessünk… csak mert elődeink loptak csaltak, hazudtak, gyávultak és elár(v)ultak.

Az eset után még volt két beelőző trottyos, de ők már szót sem érdemelnek, csak egy videós megemlékezést a youtube-ra. Sajnos, nem készült.

Ha esetleg a fenti jelenés nem lett volna elég és döbbentő minta társadalmunk jelenlegi állapotáról, akkor most álljon itt az, amiért elkezdtem írni.
Az épület.
Láthatóan egy drága, modern, személytelen hely, ahol nem a beteg volt a lényeg, hanem az, hogy a kivitelezés sokba kerüljön, hiszen akkor a rejtett kiadások is magasak lehetnek, mert elbírja a projekt. Ugye nem kell megneveznem a rejtett költségeket? 
A bejutást egy automata ajtó segítette, ami nem egy elcsúszó ajtó volt, hanem egy térbe, kifelé nyíló automatika, aminek nem jósolok nagy életet, mivel rendesen munkára lesz fogva….ebből következően hamar beszarik. Pláne azért, mert a dokidzsemborira érkező öregek manuálisan erőszakolták jövet-menet, csak mert képtelenek voltak elolvasni a 72-es betűmérettel feltüntetett feliratot, miszerint az ajtó önműködően nyílik. Költséges flanc olyanoknak, kiknek még egy tábortűz is a technika csúcsa…
(Ilyen és hasonló formáktól várom el, hogy alkotmányismeretet szerezzenek, állampolgári alapvető jogokról/kötelezettségekről olvassanak, és azokat értelmezzék. Én hülye.)

Volt időm totál leszondázni a helyet a szerves beltartalommal együtt. Utóbbiakról már nem emlékezek meg, pedig órákat pötyöghetnék az arcokra vésett történetekről, a ruhákra tapadt balkán nyomorról, illetve a várakozók száját elhagyó nevetséges (politikai, bulvár) diskurzusokról.
Ami kiverte nálam ismét a biztit, az a betegeknek fenntartott wc-k használhatósága volt. Csak mert direktbe, hirtelen, ingerből elkövetett élményként még vécézni sem lehetett a rendelőben, mert (csatolt kép) a női/férfi wc-k zárva voltak, rajtuk egy tájékoztatással:
„A wc zárva! Amennyiben használni szeretné, a wc kulcsot el tudja kérni a háziorvosától!(kopogjon be a rendelőbe) Majd ha végzett, zárja vissza és a kulcsot adja le a rendelőben! Ezen intézkedést a rongálások, lopások és a wc-ben történő alkoholfogyasztás miatt kellett meghoznunk.”
Ez volt a lényegi szöveg…
Nos? Ez milyen? Lát az idézett szövegben bárki is bármi lehangolót? Látni a sorok mögött, között hogy milyenek is vagyunk??
Vidám lehet az az élmény, mikor vizsgálat közben valaki bekopog, hogy beszarik és kéri a kulcsot??
Belegondolt bárki abba, hogy ez miként befolyásolja/zavarja a rendelőben éppen zajló vizsgálatokat?
Átgondolt egyáltalán ez az egész, a tisztelt diplomás fehérköpenyeseink részéről? Csak mert a kulcs elkérése és visszajuttatása még nem zárja ki azt, hogy pár elvetemült beteg rongáljon, lopjon, piáljon… Vagy ennek felismeréséhez egyéb (pl. wc-üzemeltetési) egyetem kell?!
Első a beteg, mi??

Magyar! NE LOPJ!Ne rongálj ott, ahol gyógyítanak! (uhh, ez ócska poén volt, hiszen betegellátásról van szó, nem gyógyításról)
Szóval, rettenet lehangolódva jöttünk ki a rendelőből este fél7-kor. Igen, eddig tartott a beutalóra való várásunk, miközben ismét tökéletes mintát vehettem arról a társadalomról, melynek része vagyok. Melynek tagjai olyan sötéten agresszívak egymás felé, hogy arra érthető magyar szó sincs. Miközben nem képesek egyként felállni és kikérni maguknak ezt a röhejes körülményt, melyet egyrészt a wc-k teremtenek, másrészt meg a sorszámmentes fightok, amik közben még az a minimális emberi is lehullik a lényekről, melyek megkülönböztetik őket a veszett hiénáktól!

A lopást/rongálást/alkoholizmust meg végre fogadjuk el genetikailag kódolt extraként. Ezek vagyunk MI!! Ezt örökítjük, ezt jutalmazzuk voksokkal… Ezért vannak tolvajok és rendbontók a tisztelt házban is! Olyanok képviselnek bennünket, akik közülünk fejlődtek hatalmasokká. Tolvaj, értékeit nem tisztelő közösségnek tolvaj és romboló vezetői vannak és lesznek!!
Ennyi.
Lehet ezeket kategorizálni pártok szerint, bele lehet buzulni ’a’ vagy ’b’ képviselőbe/pártba,  de teljesen felesleges, hiszen a szavazótábor, az állampolgári horda színvonala minden esetben meg fog jelenni azok munkáiban és jelenéseiben is, akikre ez a tömeg szavaz. Legyen az bárki.
Pont olyan a vezetőség, amilyet megérdemlünk… Ha meg puffogva köpködni és mutogatni akartok (felelőst keresve), akkor azt tegyétek tükör előtt! Tetszik vagy sem, az igénytelen, hazaáruló, aljas, tolvaj, hatalmaskodó vezetőink belőlünk fakadnak!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dislikekirakat.blog.hu/api/trackback/id/tr6113775564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása